Tantsuhuvihariduse aastapäev 17.novembril Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias

Eesti Tantsuhuvihariduse Liit tähistab oma 7. aastapäeva ning toob kokku tantsuhariduse võrgustiku, oma liikmeskonna, noored tantsijad, tantsuõpetajad ja lapsevanemad ning head partnerid ja sõbrad, kelle toel tantsuhuviharidus igapäevaselt toimuma saab.

 

Sündmusesse panustab üle 250 noore tantsija ja 50 tantsuõpetaja erinevatest tantsukoolidest ja -stuudiotest üle Eesti ning mitmed külalised. Päeva raames toimuvad mitmed tegevused, mis jõuavad lisaks kohapeal osalejatele laiema huviliste ringini salvestuste kaudu. Tegemist on tantsuhariduse kogukonda kaasava sündmusega, mille raames tehakse koostööd suure osa tantsuhuvihariduse võrgustikku kuuluvate organisatsioonide ja partneritega. 

 

Noorte Tantsu Foorum toimub 11.00-16.30 ning selle aasta teemaks on “Toetamise kunst: toetav ja hooliv kogukond”. Kuulame Rita Rätsepa loengut vaimse tervise probleemide peamistest põhjustest ning võimalikest lahendustest. Mõtiskleme, kuidas teha nii, et huvihariduses oleks toetatud nii iga õpilane kui töötaja huvikoolis.

Foorumi lühiettekanded keskenduvad erinevatele vaadetele toetamise vajadusest ja võimalustest nii iga üksikisiku, tantsukooli, kogukonna ja riigi tasandil, mille järel toome jagatud mõtted ühisesse paneeli aruteluks.
Rahvusvahelise vaate toob meieni Joan van der Mast Hollandist, kes on ülemaailmse tantsuhariduse võrgustiku daCi nõukogu liige.

Foorumi lõpetab Mihel Raud motivatsioonikoolitusega, mis varustab meid tõhusate võtetega, et mitte tunda hirmu teiste hinnangute ja karmi kriitika osas.

 

17.11 kell 18.00 algab Tantsuhuvihariduse Gala audiorännakuga mööda Teatri- ja Muusikakadeemia maja, mis kulmineerub suures saalis toimuva etendusega. Kogu protsessi panustavad 25. tantsukooli ja -stuudio tantsuõpetajad-koreograafid ning tantsijad üle Eesti. Lavastus valmib professionaalse lavastusmeeskonna toel, kuhu kuuluvad: Jüri Nael, Kärt Tõnisson, Liisa Laine, videokunstnik Tom Tristan Kidron, muusikaline kujundus Muudu, kellega koos musitseerivad Arno Tamm, Kostja Tsõbulevski ja Kéa. 

 

Sammsammuhaaval. 

Rivirivijärel.

Käsikäeskäeskäsi.

Tantsides. 

Ikka.

Edasi.


ETHLi 7. aastapäeva Gala lavastus loob pildi meie kogukonna terviklikust elukaarest. Laval on alles tantsuteekonda alustavad lapsed, noored tantsufännid, tantsuprofessionaalid ning pika kogemusega tegijad.

Galal kuulutatakse Eesti Tantsukunsti ja Tantsuhariduse Liidu poolt välja Gerd Neggo nimelise tantsuõpetaja tunnustuspreemia saaja, et premeerida inimest, kes on pikaajaliselt panustanud tantsuhariduse edendamisse.

Kõik tantsuhuvilised on galale väga oodatud ning pileteid saab osta alates novembrist.

 

Toetajad: Eesti Kultuurkapital, Haridus- ja Teadusministeerium, Tallinna linn
Partnerid: Eesti Tantsukunsti ja Tantsuhariduse Liit, Eesti Noorte Tantsu Ühing
Korraldaja: Eesti Tantsuhuvihariduse Liit