Month: August 2024

4.-5. augustil 2024 toimusid Pärnus Eesti Tantsuhuvihariduse Liidu suvised mõttetalgud ja inspiratsioonipäevad, mis tõid kokku tantsuõpetajad üle Eesti. Kahe päeva jooksul keskenduti nii loomingulisele inspiratsioonile kui ka süvitsi minevale arutelule tantsuhariduse ja huvihariduse teemadel.

Esimesel päeval ammutasid osalejad inspiratsiooni Paul Bobkovi rütmide tunnis, kus keskenduti rütmi ja liikumise ühendamisele. Lisaks pakkus Kaili Viidas väärtuslikke teadmisi dramaturgia ja teenuse disaini meetodite rakendamisest tantsuõpetuses, andes õpetajatele uusi tööriistu, mida oma igapäevases praktikas kasutada.

Teine päev oli pühendatud mõttetalgutele, kus Kultuuriministeeriumi noortekultuuri ja kultuurihariduse ekspert Annikki Aruväli rääkis kultuurihariduse olulisusest ning selle mõjust tantsuharidusele. Tantsuõpetajad arutlesid elavalt huvihariduse kvaliteedi, tantsuhariduse rolli ja tuleviku väljakutsete üle, vahetades kogemusi ja ideid, kuidas valdkonda edasi arendada.

Mõttetalgud ja inspiratsioonipäevad andsid osalejatele võimaluse nii oma teadmisi täiendada kui ka üksteist toetada, luues ühtsema ja tugevama tantsuhariduse kogukonna Eestis.